24/7 ontstoppingsservice

Vetput legen

De vetput bevindt zich tussen het riool en de keukenafvoer Een vetput is verplicht bij elk bedrijf dat met vet vervuild afvalwater op de riolering loost. Alle horeca heeft dus verplicht een vetput tussen de keukenafvoer en het riool. Datzelfde geldt voor kantoorpanden met een eigen bedrijfsrestaurant. Echter, op tijd uw vetput legen is van groot belang. Schakelt u voor uw vetput legen gerust specialist Rio Garantieplan Zwolle in.

Vetputten legen: de noodzaak

Voorbeelden van plaatsen waar je vetafscheiders kunt aantreffen zijn slagerijen, restaurants, grote kantines, bakkerijen en andere levensmiddelenfabrikanten. Het vet kan zowel dierlijk of plantaardig zijn. Vetputten zijn nuttig en nodig op plaatsen waar het water een aanzienlijk vetgehalte bevat. Hoe hoog dit vetgehalte mag zijn, is geregeld in de wetgeving. Welke wetgeving van toepassing is, is weer afhankelijk van de situatie. Er zijn bedrijven die te maken hebben met de algemene regels uit het Barim en er zijn bedrijven die te maken hebben met een eigen milieuvergunning of WVO-vergunning. Welk type vetput en welke grootte het meest geschikt is voor uw bedrijfsvoering kan door uw specialist Rio Garantieplan Zwolle worden vastgesteld. Van groot belang voor uw vetputten legen.

Vetput legen voorkomt verstopping

Met het regelmatig legen en reinigen voorkomt u dat uw vetput verstopt raakt of slechter gaat werken. Met de meeste van onze klanten hebben we een vaste leegfrequentie afgesproken. Deze is gebaseerd op de hoeveelheid en samenstelling van het afvalwater en het formaat van de vetput. Met onze zeer lange ervaring met de verwerking en recycling van organisch afval en vet kunnen we uitstekend inschatten hoe vaak legen en reinigen van uw vetput nodig is. Wij maken voor u een maatwerk planning en houden ons daar aan.

Tip

Met het regelmatig legen en reinigen voorkomt u dat uw vetput verstopt raakt of slechter gaat werken.

Meer weten over vetput legen?

Heeft u een vraag of wilt u direct een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op.

Onze diensten

Ontstoppingsbedrijf Rio Garantieplan Zwolle biedt voor riool ontstoppen alle professionele diensten. Van riool ontstoppen tot en met dakgoot schoonmaken, vetput legen en beerput legen. Bekijk ze nu

Ontstoppen
Dakgoot schoonmaken
Vetput legen
Beerput legen
Contact

Ontstoppingsbedrijf Rio Garantieplan Zwolle biedt voor riool ontstoppen alle professionele diensten. Benieuwd? Is uw riool verstopt? Wilt u uw vetput of beerput legen? Dakgoot verstopt? Neemt u dan snel contact met ons op.

Contact